Červené víno

Červené víno

Nakupovať podľa
Možnosti nákupu
Cena
Akostná trieda
Obsah cukru
Odroda
Ročník
Typ
Vinárstvo
Krajina pôvodu
Červené víno sa vyrába iba z modrých hrozien (červené farbivo sa totiž nachádza len v modrých hroznách), a to nakvašením alebo tepelným spracovaním. Rmut sa pri jeho výrobe nechá niekoľko dní kvasiť. Šupky tak zostávajú v kontakte s kvasiaciou šťavou. Na rozdiel od bieleho vína prebieha kvasenie u červeného vína dlhšiu dobu a za vyššiej teploty. Červené víno má oproti bielemu vínu viac trieslovín, obsahuje tiež vyššie množstvo liečiva nazývané resveratrol. Dva decilitre červeného vína obsahujú 600 mikrogramov resveratrolu. Podľa posledných výskumov je možné metódou ožarovanie docieliť výroby červeného vína až s trojnásobne vyšším obsahom tejto zdraviu prospešné látky.
Zobraziť ako Grid List

Položky 1-9 z 40

na stránke
Nastaviť zostupný smer
Zobraziť ako Grid List

Položky 1-9 z 40

na stránke
Nastaviť zostupný smer